Ενορίες
15 Νοεμβρίου, 2023

Κοσμοσυρροή για την Τιμία Κάρα του Ιερού Χρυσοστόμου στον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα το προσκύνημα της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών.

Πιστοί κάθε ηλικίας, μικροί και μεγάλοι, από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό, προσέρχονται ευλαβικά στον Ιερό Ναό για να λάβουν την ευλογία και να προσκυνήσουν το πανίερο κειμήλιο που κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ το περασμένο Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά μετά από 1617 χρόνια και την κοίμησή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, που η πρωτεύουσα της χώρας υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ένα γεγονός που προσδίδει ιστορική σημασία στην έλευση του πανίερου αυτού θησαυρίσματος της Εκκλησίας.

Περίπου 250 εθελοντές συμμετέχουν προκειμένου το προσκύνημα να διεξαχθεί ομαλά σε μία από τις δυναμικές ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Ιερός Ναός παραμένει ανοικτός όλο το 24ωρο κατά το οποίο τελούνται ιερές ακολουθίες.

Το βράδυ της Τρίτης 14 Νοεμβρίου 2023, της Ιεράς Αγρυπνίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.  Χρυσόστομος.

Το βράδυ της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου 2023, ενώπιον της Τιμίας Κάρας, τελέστηκε η τελευταία Ιερά Αγρυπνία, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, Αρχιμανδρίτη Άγγελου Ανθόπουλου, και πλειάδος κληρικών. Έψαλλε η Χορωδία της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, υπό τη Διεύθυνση του Χοράρχη, Δημητρίου Καλοκοίρη, υπ. Διδάκτορος Λειτουργικής.

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 στις 7:00 το πρωί, πριν την αναχώρηση της Τιμίας Κάρας για το Αγρίνιο, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό. Η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί ζωντανά από την ψηφιακή πλατφόρμα της Pemptousia TV.

Περισσότερες φωτογραφίες:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To ope.gr στην ιστορική υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Το ope.gr στην Αγρυπνία ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου στον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών (ΦΩΤΟ)

Η Αθήνα τιμά τον Ιερό Χρυσόστομο για πρώτη φορά με την παρουσία της Τιμίας Κάρας του (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός: Ευλογία για την Αθήνα να τιμά τον Ιερό Χρυσόστομο με την έλευση της Τιμίας Κάρας

Προσκυνητές στο ope.gr: Μεγάλη ευλογία η παρουσία της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στην Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Τιμία Κάρα του Ιερού Χρυσοστόμου στο νοσοκομείο “ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ” (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Επίσκοπος Ταλαντίου Επιφάνιος τέλεσε Ιερά Αγρυπνία ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Ιερού Χρυσοστόμου

Ο Χαλκίδος Χρυσόστομος στην Αγρυπνία ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Ιερού Χρυσοστόμου

Δέηση ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε: