24/05/2022 25/05/2022 Συγχαρητήριο μήνυμα έστειλε ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι με αφορμή την αναγνώριση της αυτοκεφαλίας της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος από την Ιερά Σύνοδο των Επισκόπων του Πατριαρχείου Σερβίας. Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του ο Πρωθυπουργός Κοβάτσεφσκι σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η αυτοκεφαλία της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – Αρχιεπισκοπής Αχρίδος» -όπως την αποκαλεί- είναι «αναγνώριση της κληρονομιάς του...
24 Μαΐου, 2022 - 21:24
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2022 - 2:13

Συγχαρητήρια Κοβάτσεφσκι για την αυτοκεφαλία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος

Διαδώστε:
Συγχαρητήρια Κοβάτσεφσκι για την αυτοκεφαλία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος

Συγχαρητήριο μήνυμα έστειλε ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι με αφορμή την αναγνώριση της αυτοκεφαλίας της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος από την Ιερά Σύνοδο των Επισκόπων του Πατριαρχείου Σερβίας.

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του ο Πρωθυπουργός Κοβάτσεφσκι σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η αυτοκεφαλία της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – Αρχιεπισκοπής Αχρίδος» -όπως την αποκαλεί- είναι «αναγνώριση της κληρονομιάς του πνευματικού μεγαλείου της αρχαίας Αρχιεπισκοπής Αχρίδος και ως αυθεντικό κομμάτι της Μακεδονικής ταυτότητας».

Αναλυτικά, το μήνυμα του Πρωθυπουργού των Σκοπίων Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί πολίτες,

Είναι μια σπουδαία ιστορική ημέρα σήμερα που τιμούμε τους Αγίους Αδελφούς Κύριλλο και Μεθόδιο, να λαμβάνουμε την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας μας ως ίση με τις άλλες, ως αναγνώριση της κληρονομιάς του πνευματικού μεγαλείου της αρχαίας Αρχιεπισκοπής Αχρίδος και ως αυθεντικό κομμάτι της Μακεδονικής ταυτότητας. Χαιρόμαστε μαζί με όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς της χώρας μας για την ιστορική είδηση ​​με την οποία η Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία – Αρχιεπισκοπή Αχρίδος αποκτά αυτοκεφαλία. Αυτή η είδηση που αναμενόταν για αιώνες, ανακοινώθηκε σήμερα στο συλλείτουργο με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας, όπου ο Πατριάρχης Πορφύριος είπε ότι η απόφαση για αποδοχή της Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – Αρχιεπισκοπής Αχρίδος ως αυτοκέφαλη εκκλησία θα προταθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο με σύσταση να γίνει αποδεκτή από όλες τις Ορθόδοξες εκκλησίες. Ας είναι χαρούμενη αυτή η μεγάλη μέρα για όλους τους Ορθοδόξους πιστούς και για όλους τους πολίτες.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι είπαν Κοβάτσεφκσι-Βούτσιτς για την αυτοκεφαλία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος

Πενταρόφσκι-Βούτσιτς χαιρετίζουν την απόφαση του Πατριαρχείου Σερβίας για την Αρχιεπισκοπή Αχρίδος

Πενταρόφσκι: Συγχαρητήρια για την αυτοκεφαλία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος

Συγχαρητήρια στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδος από τον Υπουργό Οικονομίας των Σκοπίων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων