24/05/2022 25/05/2022 Τα συγχαρητήρια του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Στέφανο και όλους τους Ορθοδόξους πιστούς εκφράζει ο Πρόεδρος των Σκοπίων Στέβο Πενταρόφσκι με αφορμή την αναγνώριση του αυτοκεφάλου της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος από την Ιερά Σύνοδο των Επισκόπων του Πατριαρχείου Σερβίας. Κάνοντας χρήση της ονομασίας «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία – Αρχιεπισκοπή Αχρίδος», ο Πρόεδρος Πενταρόφσκι στο μήνυμα του,...
24 Μαΐου, 2022 - 17:51
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2022 - 2:11

Πενταρόφσκι: Συγχαρητήρια για την αυτοκεφαλία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος

Διαδώστε:
Πενταρόφσκι: Συγχαρητήρια για την αυτοκεφαλία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος

Τα συγχαρητήρια του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Στέφανο και όλους τους Ορθοδόξους πιστούς εκφράζει ο Πρόεδρος των Σκοπίων Στέβο Πενταρόφσκι με αφορμή την αναγνώριση του αυτοκεφάλου της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος από την Ιερά Σύνοδο των Επισκόπων του Πατριαρχείου Σερβίας.

Κάνοντας χρήση της ονομασίας «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία – Αρχιεπισκοπή Αχρίδος», ο Πρόεδρος Πενταρόφσκι στο μήνυμα του, μεταξύ άλλων, προσθέτει:

«Αυτά είναι καλά νέα για όλους τους πολίτες με Ορθόδοξη πίστη στην χώρα, τα οποία έρχονται μετά την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να δεχθεί την Εκκλησία μας σε κανονική ενότητα και ευχαριστιακή κοινωνία. Η απόφαση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας θα συμβάλλει στη διόρθωση των ιστορικών αδικιών και ανοίγει τη δυνατότητα για νέα και απρόσκοπτη πνευματική ανάπτυξη της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος. Πιστεύω ότι η όλη διαδικασία αναγνώρισης της αυτοκεφαλίας της Μακεδονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας – Αρχιεπισκοπής Αχρίδος θα ολοκληρωθεί με την επικείμενη υπογραφή του Τόμου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και θα συμβάλλει στην ικανοποίηση ενός εκ των εθνικών συμφερόντων μας, καθώς και στην πρόοδο και τη συμφιλίωση εντός της Μακεδονικής κοινωνίας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι είπαν Κοβάτσεφκσι-Βούτσιτς για την αυτοκεφαλία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος

Συγχαρητήρια Κοβάτσεφσκι για την αυτοκεφαλία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος

Πενταρόφσκι-Βούτσιτς χαιρετίζουν την απόφαση του Πατριαρχείου Σερβίας για την Αρχιεπισκοπή Αχρίδος

Συγχαρητήρια στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδος από τον Υπουργό Οικονομίας των Σκοπίων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων