24/05/2022 25/05/2022 Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι και ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς με αφορμή την αναγνώριση της αυτοκεφαλίας της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος από την Ιερά Σύνοδο των Επισκόπων του Πατριαρχείου Σερβίας, όπως αναφέρει ο Πρωθυπουργός Κοβάτσεφσκι με μήνυμα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Στο μήνυμα του υπογραμμίζει ότι οι δύο πλευρές δηλώνουν...
24 Μαΐου, 2022 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2022 - 16:19

Τι είπαν Κοβάτσεφσκι-Βούτσιτς για την αυτοκεφαλία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος

Διαδώστε:
Τι είπαν Κοβάτσεφσκι-Βούτσιτς για την αυτοκεφαλία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι και ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς με αφορμή την αναγνώριση της αυτοκεφαλίας της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος από την Ιερά Σύνοδο των Επισκόπων του Πατριαρχείου Σερβίας, όπως αναφέρει ο Πρωθυπουργός Κοβάτσεφσκι με μήνυμα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στο μήνυμα του υπογραμμίζει ότι οι δύο πλευρές δηλώνουν από κοινού ότι η απόφαση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας να αναγνωρίσει την «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία – Αρχιεπισκοπή Αχρίδος» -όπως την αποκαλεί- ως αυτοκέφαλη Εκκλησία είναι «μια ιστορική πράξη και ένας ακόμη ισχυρός κρίκος για την ενίσχυση της φιλίας μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Σερβίας» και προσθέτει:

«Στην τηλεφωνική επικοινωνία μοιραστήκαμε την κοινή χαρά αυτής της απόφασης, η οποία αναβαθμίζει την παραδοσιακή καλή γειτονία και την οποία θεωρούμε ως κίνηση χείρας βοηθείας για την κοινή ευημερία των δύο χωρών μας, καθώς και μια πράξη που δείχνει πως οφείλουν να είναι οι σχέσεις μεταξύ φίλων στην περιοχή».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πενταρόφσκι-Βούτσιτς χαιρετίζουν την απόφαση του Πατριαρχείου Σερβίας για την Αρχιεπισκοπή Αχρίδος

Συγχαρητήρια Κοβάτσεφσκι για την αυτοκεφαλία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος

Πενταρόφσκι: Συγχαρητήρια για την αυτοκεφαλία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος

Συγχαρητήρια στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδος από τον Υπουργό Οικονομίας των Σκοπίων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων